28-08-13

Het inhaalverbod voor vrachtwagens

Iedere dag extra vroeg uit de veren en dat alleen maal om die verdomde files voor te zijn naar Brussel toe.

 

Twee maand weinig of geen last, vrij rustig. Maar we zijn eind augustus en de problemen beginnen al. Ik dacht dat vrachtwagens niet mochten inhalen op het viaduct van Vilvoorde of heb ik dat mis? Toch vanmorgen niet één maar verschillende vinden het nodig om voor je neus met weinig kijken zomaar naar het middenvak komen en ook al rijd je maar 90 km/u, er is maar één oplossing remmen of ook als een zot naar het linkse rij vak gaan (als dat kan natuurlijk). En dan verschieten ze ervan dat op de autowegen kop-staart aanrijdingen gebeuren.

 

Maar ja wat zou je zelf doen als vrachtwagenvoerder! De pakkans door de (weg) politie is klein zelfs nihil, je zal ze daar nooit zien.

 

Het is hoog tijd dat er eens acties ondernomen worden door onze regeringen om het verkeer (nog) veiliger te maken door bijvoorbeeld een algemeen inhaalverbod voor vrachtwagens tijdens de spits. Het zou veel onnodige files oplossen.

 

Of heb ik alleen dit idee, gevoel?

07:49 Gepost door Patricske in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-12

Verkeer in Brussel en andere steden

Soms vraag ik me af dat ik alleen me erger in het verkeersbeleid te Brussel maar ook in de andere groot steden.

 

Waar  je ook rijdt, op de ring in Mechelen of in Brussel of in andere grootsteden, je kan onmogelijk door twee groene lichten rijden als je de maximum snelheid respecteert.

 

Wanneer je dit dan verder gaat uitzoeken stel je vast dat het een bewuste keuze is van de politie. Alleen maar om de snelheid te minderen en het verkeer naar de groot steden te ontmoedigen. Wat ik me dan afvraag:

·     om hoge snelheden (boven de toegelaten snelheid) onder controle te krijgen/te houden kan je met snelheidscontroles en onbemande camera's dit makkelijk in orde brengen.

·     In Brussel worden sommige verkeerslichten, weliswaar om beurt, zo aangepast dat in de spits er minder auto's door het groen kunnen dan buiten de spits. Bijvoorbeeld het verkeerslicht aan de kerk in Laken.

·     En, een groene golf is goed voor het milieu. Waarom dan niet wat effort steken in het goed afregelen van de verkeerslichten in en rond de groot steden.

 

Is er dan echt geen geld om dit in orde te brengen? Waar gaat het geld van de boetes naar toe. Wat met de raadgevingen/opmerkingen van VAB Touring, ed?

 

Zijn er nog die dit lezen die het zelfde gevoel hebben? Je mening/opmerkingen zijn welkom.

 

Tot de volgende,
Patric

 

13:29 Gepost door Patricske in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-12

Boterhammen in het Park, editie 2012, dag 3

Vandaag was het al dag drie van Boterhammen in het Park, voor mij was het een tweede bezoek. Gisteren een dagje overgeslagen.

 

De eerste groep op het programma was 'Soetkin Collier' me niet echt bekend. Toch vond ik hun optreden verrre van slecht. Vrolijke zangeres met een zeer goede stem. Hier gaan we zeker nog van horen. Meer over Soetkin Collier met haar groep kan je hier vinden en volgen.

TP_Brussel_BihP_20120829_0085.jpg

 

 

De tweede groep vandaag op het programma was 'Polk' ook alweer deze groep totaal onbekend voor mij. Ik kon spijtig genoeg maar blijven tot ze het derde nummer gebracht hadden en moest dan vertrekken. Tijdens de eerste drie nummers was het alleen muziek, geen zang. Is een samenvoeging van pop en folk. Hun sterke punt is gekende muziek naar hun hand in een ander genre brengen, zoals "The Final Countdown", "The Eye of the Tiger", We Will Rock You", "Popcorn".

TP_Brussel_BihP_20120829_0138.jpg

 

 

Dus dit is ook een voordeel van Boterhammen in het Park, je leert groepen, zangers en zangeressen kennen waarvan je nog nooit gehoord had.

 

Uiteraard veel volk, zoals altijd en nu met het betere weer. Dus, zeker een aanrader om nog eens af te zakken naar het Waranda park voor een volgende editie. Voor mij zal het vrijdag zijn.

 

Tot de volgende,
Patric

15:36 Gepost door Patricske in Actualiteit, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-12

Boterhammen in het Park, editie 2012

Reeds sinds 1990 is er iedere volledige laatste week van augustus 'Boterhammen in het Park'. Dit festival met uitsluited Nederlandstalige muziek gaat door in het Warandapark tussen het Parlement en het Koninklijk Paleis en wordt al voor de 23ste keer georganiseerd.

 

Boterhammen in het Park is een organisatie van Ancienne Belgique, alias AB, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Via deze URL vind je meer info van de optredes en nevenactiviteiten.

 

Vandaag maandag, de eerste dag, was het de beurt aan de groep Tourist en de Nederlandse groep Spinvis.

 

De groep 'Tourist', of moet ik zeggen duo kwam niet direct bekend voor en ik kon me ook geen enkel nummer herinneren. Al snel viel me op dat ze van Antwerpen waren. En ja, ze konden het publiek, toch niet zo talrijk opgekomen, bezig houden en aan het applaus te horen was het publiek ook meer dan tevreden.

TP_Brussel_BihP_20120827_0027.jpg

 

 

 

Tussenin het optreden van de groep 'Tourist' en 'Spinvis' was er een kort optreden van Lies Lefever, een zangeres die geen blad voor de mond neemt en al eens uitspraken doet of teksten in haar liedjes heeft die niet echt voor de kinderen zijn, of vergis ik me.

 

Ook de groep 'Spinvis' kende ik niet, maar bij het eerste lied was ik mee, ze vielen in de smaak. Na een vijftal nummers was het tijd om terug naar het bureau te trekken, we hebben wel geleide uren maar soms roept de plicht.

TP_Brussel_BihP_20120827_0074.jpg

 

 

En als actief lid van 'The Pulse' bij Belgacom, mogen we bij Boterhammen in het Park tijdens de eerste drie nummers frontstage foto's nemen. Vanavond de genomen foto's op mijn PC zetten, ze eens overlopen welke de betere zijn, wat bijwerken en dan de allerbeste posten. Want ook dit hebben we gemeen met de AB, de beste foto van iedere groep/zanger wordt door de AB op hun site geplaats met een verslag van de voorbije dag. Ook zal ik vanavond hier op deze blog foto's plaatsen van de eerste dag Boterhammen in het Park.

 

Terinfo; The Pulse is een ontspanningsgroep(en) binnen Belgacom die het mogelijk maakt dat de Belgacom medewerkers ook hun hobby kunnen uitvoeren met hun werkmakkers, uiteraard buiten de werkuren. Zo is er ook een afdeling (digitale) fotografie met heel wat activiteiten (shooting momenten) en lessen om fotografie nog beter onder de knie te krijgen.

 

Tot de volgende,
Patric

15:15 Gepost door Patricske in Actualiteit, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maanrock 2012, Mechelen

Als abonnee op de Gazet van Antwerpen krijg je de mogelijkheid regelmatig mee te doen aan wedstrijden om ook al eens toegangsticketten te winnen voor concerten, festivals en zoveel meer. Deze keer was ik bij de gelukkige, twee VIP tickets voor Maanrock 2012 te Mechelen.

 

Na het bezoek bij de ouders met de auto richting Mechelen.

 

Ook al kon ik op internet niet vinden waar de VIP parking was, dacht ik dat het wel aan de Nekkerhal zou zijn en het klopte ook nog. De brief van de GvA laten zien was genoeg om een plaatsje toegewezen te krijgen op de ruime parking en werden we vriendelijk begeleid naar de shuttle die ons tot aan het stadshuis zou brengen. Eens aan het stadshuis aangekomen, kregen we van de vriendelijke chauffeur meer informatie en trokken we richting info-bally.

 

De info-bally was makkelijk te vinden, op iedere hoek werden we door de Maanrock medewerkers vriendelijk geholpen, verloren lopen kon niet. Eens aan de info-bally kregen we nodige bandjes rond de arm en konden we een eerste blik werpen op het Maanrockcafé. Gezien we van de Gva ook drankenjetons hadden gekregen was het niet direct nodig de kassa te passeren. Een drankje gaan halen en ons neer genesteld in één van de gezellige salons die er stonden met een blik op de Tv-schermen. Nadat we onze drank leeggemaakt hadden was het tijd voor 'The Scabs' te gaan bewonderen.

 

Vanuit het Maanrockcafé was het een wandeling om op de Grote Markt te geraken, maar met dit mooie weer geen probleem. Toch zou het nuttig zijn dat er voor de VIP's er een kortere wag was. Eens op de Grote Markt aangekomen waren: 'The Scabs' al gestart met hun eerste nummers. Na enkele nummers te volgen trokken we (vrouwtje en ik) verder Ijzerenleen waar op dat moment Meuris VS De Leeuw de Ijzerenleen in vuur en vlam aan het zetten waren. Terug naar de Grote Markt trokken we via de Botermarkt om daar ook wat te luisteren naar 'Hong Kong Dong', maar dit was toch echt niet onze smaak. Snel een ijsje meepikken en terug naar de Grote Markt en net op tijd voor het bisnummer van The Scabs.

 

Om de tijd tussen The Scabs en de hoofdact 'Raymond van het Groenewoud' te overbruggen een plaatsje zoeken op één van de talrijke terrassen. Na wat zoeken twee stoeltjes aan een tafel gevonden, geluk dus. De serveerster kwam snel en konden direct bestellen, maar veel stond er niet op de kaart en was nog in plastieken beker ook. Niet echt voor een terras op de Grote Markt maar zand erover het was Maanrock en dan kan het net nog.

 

Enkele minuten later dan gepland trok Raymond met zijn orkest de Grote Markt ingang en ja, op zijn Raymonds. We zijn dan ook de ganse tijd blijven luisteren, meezingen en dansen op Raymond zijn alom bekende liederen. Wel altijd niet op dezelfde plaats, want een drankje en hapje moet erbij zijn. Al was dit optreden van Raymond niet één van zijn betere, toch van genoten. Toen het al middernacht gepasseerd was, was ook de laatste nood van Raymond gespeeld en was het tijd om nog eens langs het Maanrockcafé te passeren. Na nog een glas genuttigd te hebben met de shuttle terug naar de VIP parking en zelfs deze chauffeur zette ons bij de wagen af, wat een lux.

 

Al bij al was het meer dan een geslaagde avond (de WC's konden properder, zeker het openbaar toilet van het stadshuis), merci Gva om ons deze leuke avond te bezorgen. Als sponsor van een dergelijk evenement doe je ook nog leuk/toffe dingen voor je trouwe lezers. Blijf het doen. Ik ga zeker nog naar Maanrock en hopelijk dan weer met VIP tickets van de GvA.

 

Tot de volgende,

Patric

10:23 Gepost door Patricske in Actualiteit, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-02-11

Hoe snel het soms kan gaan

Reeds jaren neem ik foto's met een grote interesse voor architectuur. Uiteraard vind je, je eigen foto's altijd de beste en als je een positieve ingesteldheid hebt betreffende de kritiek die je krijgt op je foto's, leer je.

 

Jaar na jaar worden dan je foto's beter en als je deze dan ook nog tentoonstelt voor de ganse wereld gebeurd het al eens dat commerciële sites je vragen dat ze geen foto van je mogen publiceren op hun site.

 

Deze keer heb ik het geluk aan mijn zijde gehad. de commerciëler site 'Boek Uw Hotel' heeft een nachtfoto van de Pier in Blankenberge gepubliceerd op hun site na een toelating van mij.

Kijk eens op http://www.boekuwhotel.be/info/belgie/blankenberge/attrac...

pier-blankenberge-patric-wijns.jpg

09:27 Gepost door Patricske in Actualiteit, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |