30-08-12

Verkeer in Brussel en andere steden

Soms vraag ik me af dat ik alleen me erger in het verkeersbeleid te Brussel maar ook in de andere groot steden.

 

Waar  je ook rijdt, op de ring in Mechelen of in Brussel of in andere grootsteden, je kan onmogelijk door twee groene lichten rijden als je de maximum snelheid respecteert.

 

Wanneer je dit dan verder gaat uitzoeken stel je vast dat het een bewuste keuze is van de politie. Alleen maar om de snelheid te minderen en het verkeer naar de groot steden te ontmoedigen. Wat ik me dan afvraag:

·     om hoge snelheden (boven de toegelaten snelheid) onder controle te krijgen/te houden kan je met snelheidscontroles en onbemande camera's dit makkelijk in orde brengen.

·     In Brussel worden sommige verkeerslichten, weliswaar om beurt, zo aangepast dat in de spits er minder auto's door het groen kunnen dan buiten de spits. Bijvoorbeeld het verkeerslicht aan de kerk in Laken.

·     En, een groene golf is goed voor het milieu. Waarom dan niet wat effort steken in het goed afregelen van de verkeerslichten in en rond de groot steden.

 

Is er dan echt geen geld om dit in orde te brengen? Waar gaat het geld van de boetes naar toe. Wat met de raadgevingen/opmerkingen van VAB Touring, ed?

 

Zijn er nog die dit lezen die het zelfde gevoel hebben? Je mening/opmerkingen zijn welkom.

 

Tot de volgende,
Patric

 

13:29 Gepost door Patricske in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-11

Op stap in het Hallerbos te Halle

Een lange tijd niets van mij laten horen op mijn blog, maar hier ben ik terug.

 

Vrijdag vroeg in de morgen was de plaats van afspraak het Hallerbos te Halle. Samen met enkele vrienden fotografen op zoek naar de boshyacinten.

 

Direct het bos in en ja de eerste hyacinten toonde zich reeds. Voor de volle bloei waren we denk ik nog enkele dagen te vroeg, maar was toch al mooi.

 

Na een uurtje namen trokken we naar de andere kant van het bos op aanraden van de boswachter die we toevallig op het lijf liepen. Wij naar parking 6, Vroenenbos - Speelweide.

 

En ja daar in het heuvelachtige bos waren er meerdere hyacinten te bewonderen. We hebben er dan ook een flinke wandeling gedaan.

 

Na enkele uurtjes was het tijd om te stoppen. Het licht was te sterk om nog prachtige foto's te maken.

 

Persoonlijk denk ik dat de top dag nu maandag of dinsdag zal zijn, dan zullen de hyacinten in hun volle bloei staan.

 

sized_PW_HALLARBOS_HALLE_20110415_036.jpg

18:20 Gepost door Patricske in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-11

BelgiumDigital Shooting Day 'Turnhout met al zijn pracht' deel 2

Wat later zoals belooft, maar niet vergeten. Vorige week een weekje verlof en ver weg van internet en email.

 

Het begijnhof van Turnhout is één van de weinige gesloten begijnhoven in Europa (wereld) en een beschermd erfgoed van de Unesco. Het geluk was aan onze zijde, een oom van één van onze deelnemers is een gids te Turnhout en hij had de tijd genomen om voor ons de prachtige begijnhofkerk te openen. We hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om veel en prachtige foto's te nemen.

 

Maar, toen we uit de kerk kwamen, was het weer omgeslagen, regen en nog eens regen. Dan maar door de regen (met paraplu en toestel opgeborgen) richting Sint Pieterskerk via de Paterstraat en Bloemekensgang.

 

De Sint Pieterskerk is gewoon prachtig. Goed onderhouden, prachtig verlicht, prachtig altaar, orgel, beelden, niccen, ....... Je kan er blijven foto's nemen.

sized_BD_TURNHOUT_20110226_187.jpg

 

Na de kerk, richting kasteel 'Hertogen van Brabant'. Hier stond een stadsgids ons op te wachten om ons een rondleidng te geven in dit prachtig gerestoreerd kasteel. Echt de moeite.

sized_BD_TURNHOUT_20110226_290.jpg

 

Na het bezoek hebben we dan gedaan wat we tijdens de dag vergeten waren, iets gaan drinken en daarna nog eens goed het buikje gevuld in het wok restaurant 't Verre Oosten. Rond 23 uur was het dan ook de hoogste tijd om huiswaarts te gaan na deze lange maar prachtige dag.

 

Bekijk je eens graag alle foto's die ik genomen heb tijdens deze prachtige dag, kijk dan hier eens.

10:15 Gepost door Patricske in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-09

Wat een weekend

Het voorbije weekend is geen fototoestel meegesleurd, maar me naar twee verschillende braderies begeven (anvondmarkt in Berlaar en Bradery in Heist Op Den Berg). Al het moois nu eens niet door het oog van de camera bewondert maar zoals de meeste het zien.

Wat me bijblijft van dit weekend is het prachtige vuurwerk tijdens de avondmarkt van Berlaar. Moet zeggen dat je maar weinig zo mooi vuurwerk tezien krijgt.

Toch, gisterenavond mijn album bijgewerkt met al mijn foto's van de shooting day die ik vorige week zaterdag meegedaan heb in de Beekse Bergen. Via deze link kan je ze eens gaan bekijken.

08:08 Gepost door Patricske in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-09

Fotosafari bij het bedrijf van start

Dat fotografie in de lift zit, is niet vreemd. Meer en meer fotoliefhebbers kopen zich een DSLR (Digitaal Spiegel Reflex Camera) aan en gaan op pad om massa's foto's te schieten.

Zo zijn er in het bedrijf waar ik werk (Belgacom) ook veel van deze personen die fotografie een warm hart toedragen. Dus was het tijd om hier ook een (mag ik het zo zeggen) fotoclubje op te richten, Fotosafari Belgacom.

Vorige week voor de eerste keer op pad onder de middag, kort maar krachtig heb ik achteraf gehoord. Eerste foto's op de site en gisteren een uiteenzetting van hoe je de site moet gebruiken en wat al de functionaliteiten voor ons zoal zijn.

Ik zie al uit naar de volgende afspraak.

12:47 Gepost door Patricske in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |