28-02-11

BelgiumDigital Shooting Day 'Turnhout met al zijn pracht'

Op zaterdag 26 februari 2011 was het voor een 25-tal BD'ers verzamelen geblazen aan het Kasteel 'Hertogen van Brabant' voor een foto shoot door de stad Turnhout.

 

Onze eerste bezoek was het 'Paterspand'. Dit voormalig Minderbroederklooster werd in de jaren ’80 overkoepeld met glas en staal. Hierdoor verwondert het dat deze metalen constructie ooit een klooster geweest is. Maar als je goed kijkt, dan merk je waardevolle overblijfsels uit het vroegere kloosterleven van de Paters Minderbroeders op. Pieter-Jozef Taeymans restaureerde het klooster in neogotische stijl en combineerde op sublieme wijze de vroegere architectuur met de hedendaagse kunstzinnige vormgeving.
Vandaag de dag doet het gebouw dienst als kantoorgebouw van de christelijke werkgeversbond en als congrescentrum. Daarnaast lenen de kerk, alsook de patio zich perfect tot allerlei culturele manifestaties.

 

BD_TURNHOUT_20110226_033.jpg

 

Het klooster, nu feestzaal, was niet opgengesteld om het nemen van foto's, maar de voormalige preekstoel hadden ze verhuisd naar de lokale (overkoepelde) hal. Meer foto's van collega's BD'ers op http://forum.belgiumdigital.com/f93/

 

Na het bezoek aan het 'Paterspand' trokken we richting 'Begijnhof'. Hierover vertel ik meer morgen.

12:56 Gepost door Patricske | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.