28-02-11

BelgiumDigital Shooting Day 'Turnhout met al zijn pracht'

Op zaterdag 26 februari 2011 was het voor een 25-tal BD'ers verzamelen geblazen aan het Kasteel 'Hertogen van Brabant' voor een foto shoot door de stad Turnhout.

 

Onze eerste bezoek was het 'Paterspand'. Dit voormalig Minderbroederklooster werd in de jaren ’80 overkoepeld met glas en staal. Hierdoor verwondert het dat deze metalen constructie ooit een klooster geweest is. Maar als je goed kijkt, dan merk je waardevolle overblijfsels uit het vroegere kloosterleven van de Paters Minderbroeders op. Pieter-Jozef Taeymans restaureerde het klooster in neogotische stijl en combineerde op sublieme wijze de vroegere architectuur met de hedendaagse kunstzinnige vormgeving.
Vandaag de dag doet het gebouw dienst als kantoorgebouw van de christelijke werkgeversbond en als congrescentrum. Daarnaast lenen de kerk, alsook de patio zich perfect tot allerlei culturele manifestaties.

 

BD_TURNHOUT_20110226_033.jpg

 

Het klooster, nu feestzaal, was niet opgengesteld om het nemen van foto's, maar de voormalige preekstoel hadden ze verhuisd naar de lokale (overkoepelde) hal. Meer foto's van collega's BD'ers op http://forum.belgiumdigital.com/f93/

 

Na het bezoek aan het 'Paterspand' trokken we richting 'Begijnhof'. Hierover vertel ik meer morgen.

12:56 Gepost door Patricske | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-11

Next shooting day met BelgiumDigital

Nu zaterdag, 26 februari 2011, trekken de leden van BelgiumDigital richting Turnhout voor een shooting day van al het schoons in deze stad.

Zoals iedere shooting day van BelgiumDigital zal ook deze dag weer prachtig verlopen. De SD werkgroep van BD heeft deze dag weer prachtig georganiseerd en de mooiste plekjes van Turnhout op de agenda/wandeling geplaatst.

Begijnhof
Kasteel
Sint Pieterskerk
Patershof
.............

Afsluiten doen we met een etentje.

Spijtig, maar er zijn geen vrije plaatsen meer. Maar als je eens een volgende keer mee wil, kijk dan regelmatig op het forum van BelgiumDigital, lid zijn moet niet.

Wil je toch meer weten over deze prachtige dag, kijk hier.

begijnhof_turnhout.jpg

bron foto; site toerisme Turnhout

11:37 Gepost door Patricske | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-02-11

Shooting Day met BelgiumDigital in het station van Luik Guillemins

Op zaterdag 22 januari 2011 trokken we met een 50-tal fotografen en Toon Grobot met de trein richting Luik. Plaats van gebeuren was het prachtig vernieuwd station van Luik Guillemins.

 

Tijdens onze rit met de trein kregen we vanaf Hasselt nuttige tips zowel over materiaal als ook over architectuurfotografie door Toon. Wat direct bij me opviel was dat Toon open was en veel geheimen bloot lag.

 

Eens in Luik aangekomen vervoegde diegene die niet met trein tot in Luik kwamen ons.

 

Nadat we in twee groepen werden opgedeeld ging Toon verder met zijn nuttige tips en toonde hij dit het ook direct in de praktijk. Eens het voorbeeld van Toon gezien gingen we zelf aan de slag en Toon was steeds aanwezig en bereid ons te helpen met tips tot verbetering.

 

Later op de avond, juist voor het blauwe urrtje kregen we van Toon nuttige tips over nachtfotografie in combinatie met architectuurfotografie. Ook hier weer eerst tips, praktijk van Toon en dan zelf aan de slag met advies van Toon.

 

Ja, zo'n dagen zijn te snel om, maar toch vond ik het een meer dan geslaagde dag en die zeker voor herhaling kan in een ander prachtig station van de NMBS.

 

Ook was er aan deze prachtige dag een wedstrijd verbonden. De beste foto's zijn door Toon Grobet geselecteerd en zullen door de NMBS in het station van Luik Guillemins ten toon gesteld worden in een Expo die verschillende weken zal lopen. Ik ben blij ook een foto van mij gekozen te zien.

 

Nu deze wedstrijd voorbij is en de foto naar de NMBS kan, wil ik hem al aan jullie hier tonen. Zoals steeds kan je alle andere foto's van het station in Luik terugvinden op mijn site.

 

SD_Luik_Guillemins_20110122_279_1.jpg

16:09 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-11

Hoe snel het soms kan gaan

Reeds jaren neem ik foto's met een grote interesse voor architectuur. Uiteraard vind je, je eigen foto's altijd de beste en als je een positieve ingesteldheid hebt betreffende de kritiek die je krijgt op je foto's, leer je.

 

Jaar na jaar worden dan je foto's beter en als je deze dan ook nog tentoonstelt voor de ganse wereld gebeurd het al eens dat commerciële sites je vragen dat ze geen foto van je mogen publiceren op hun site.

 

Deze keer heb ik het geluk aan mijn zijde gehad. de commerciëler site 'Boek Uw Hotel' heeft een nachtfoto van de Pier in Blankenberge gepubliceerd op hun site na een toelating van mij.

Kijk eens op http://www.boekuwhotel.be/info/belgie/blankenberge/attrac...

pier-blankenberge-patric-wijns.jpg

09:27 Gepost door Patricske in Actualiteit, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-11

Nachtfotografie zo heerlijk om doen

Vorige week vrijdag even de tijd genomen om tussen de regen door het fototoestel boven te halen en om eens foto's te nemen tijdens het blauw uurtje.

 

De locatie van dienst was, Het Hof Van Riemen.

Het statige Hof van Riemen is het oudste burgelijke gebouw in Heist, en samen met het Pelgrimhof behoort het tot de voornaamste middeleeuwse leengoederen van Heist-op-den-Berg. De slotgracht rond Hof Van Riemen verraadt de adellijke woning van weleer, maar door de eeuwen heen is het Hof Van Plaisanciën, zoals het toen heette, verworden tot een pachthof en de laatste jaren omgevormd tot een eigentijds restaurant-brasserie in een goed onderhouden parkomgeving .

 Voor de volledige geschiedenis van dit prachtig pand, lees hier.

Op de volgende side kan je de foto's bewonderen van deze prachtige locatie. www.photo-patricske.be

 

PW_HOFVANRIEMEN_20110211_009.jpg

13:16 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |