15-03-11

BelgiumDigital Shooting Day 'Turnhout met al zijn pracht' deel 2

Wat later zoals belooft, maar niet vergeten. Vorige week een weekje verlof en ver weg van internet en email.

 

Het begijnhof van Turnhout is één van de weinige gesloten begijnhoven in Europa (wereld) en een beschermd erfgoed van de Unesco. Het geluk was aan onze zijde, een oom van één van onze deelnemers is een gids te Turnhout en hij had de tijd genomen om voor ons de prachtige begijnhofkerk te openen. We hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om veel en prachtige foto's te nemen.

 

Maar, toen we uit de kerk kwamen, was het weer omgeslagen, regen en nog eens regen. Dan maar door de regen (met paraplu en toestel opgeborgen) richting Sint Pieterskerk via de Paterstraat en Bloemekensgang.

 

De Sint Pieterskerk is gewoon prachtig. Goed onderhouden, prachtig verlicht, prachtig altaar, orgel, beelden, niccen, ....... Je kan er blijven foto's nemen.

sized_BD_TURNHOUT_20110226_187.jpg

 

Na de kerk, richting kasteel 'Hertogen van Brabant'. Hier stond een stadsgids ons op te wachten om ons een rondleidng te geven in dit prachtig gerestoreerd kasteel. Echt de moeite.

sized_BD_TURNHOUT_20110226_290.jpg

 

Na het bezoek hebben we dan gedaan wat we tijdens de dag vergeten waren, iets gaan drinken en daarna nog eens goed het buikje gevuld in het wok restaurant 't Verre Oosten. Rond 23 uur was het dan ook de hoogste tijd om huiswaarts te gaan na deze lange maar prachtige dag.

 

Bekijk je eens graag alle foto's die ik genomen heb tijdens deze prachtige dag, kijk dan hier eens.

10:15 Gepost door Patricske in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.