27-08-12

Maanrock 2012, Mechelen

Als abonnee op de Gazet van Antwerpen krijg je de mogelijkheid regelmatig mee te doen aan wedstrijden om ook al eens toegangsticketten te winnen voor concerten, festivals en zoveel meer. Deze keer was ik bij de gelukkige, twee VIP tickets voor Maanrock 2012 te Mechelen.

 

Na het bezoek bij de ouders met de auto richting Mechelen.

 

Ook al kon ik op internet niet vinden waar de VIP parking was, dacht ik dat het wel aan de Nekkerhal zou zijn en het klopte ook nog. De brief van de GvA laten zien was genoeg om een plaatsje toegewezen te krijgen op de ruime parking en werden we vriendelijk begeleid naar de shuttle die ons tot aan het stadshuis zou brengen. Eens aan het stadshuis aangekomen, kregen we van de vriendelijke chauffeur meer informatie en trokken we richting info-bally.

 

De info-bally was makkelijk te vinden, op iedere hoek werden we door de Maanrock medewerkers vriendelijk geholpen, verloren lopen kon niet. Eens aan de info-bally kregen we nodige bandjes rond de arm en konden we een eerste blik werpen op het Maanrockcafé. Gezien we van de Gva ook drankenjetons hadden gekregen was het niet direct nodig de kassa te passeren. Een drankje gaan halen en ons neer genesteld in één van de gezellige salons die er stonden met een blik op de Tv-schermen. Nadat we onze drank leeggemaakt hadden was het tijd voor 'The Scabs' te gaan bewonderen.

 

Vanuit het Maanrockcafé was het een wandeling om op de Grote Markt te geraken, maar met dit mooie weer geen probleem. Toch zou het nuttig zijn dat er voor de VIP's er een kortere wag was. Eens op de Grote Markt aangekomen waren: 'The Scabs' al gestart met hun eerste nummers. Na enkele nummers te volgen trokken we (vrouwtje en ik) verder Ijzerenleen waar op dat moment Meuris VS De Leeuw de Ijzerenleen in vuur en vlam aan het zetten waren. Terug naar de Grote Markt trokken we via de Botermarkt om daar ook wat te luisteren naar 'Hong Kong Dong', maar dit was toch echt niet onze smaak. Snel een ijsje meepikken en terug naar de Grote Markt en net op tijd voor het bisnummer van The Scabs.

 

Om de tijd tussen The Scabs en de hoofdact 'Raymond van het Groenewoud' te overbruggen een plaatsje zoeken op één van de talrijke terrassen. Na wat zoeken twee stoeltjes aan een tafel gevonden, geluk dus. De serveerster kwam snel en konden direct bestellen, maar veel stond er niet op de kaart en was nog in plastieken beker ook. Niet echt voor een terras op de Grote Markt maar zand erover het was Maanrock en dan kan het net nog.

 

Enkele minuten later dan gepland trok Raymond met zijn orkest de Grote Markt ingang en ja, op zijn Raymonds. We zijn dan ook de ganse tijd blijven luisteren, meezingen en dansen op Raymond zijn alom bekende liederen. Wel altijd niet op dezelfde plaats, want een drankje en hapje moet erbij zijn. Al was dit optreden van Raymond niet één van zijn betere, toch van genoten. Toen het al middernacht gepasseerd was, was ook de laatste nood van Raymond gespeeld en was het tijd om nog eens langs het Maanrockcafé te passeren. Na nog een glas genuttigd te hebben met de shuttle terug naar de VIP parking en zelfs deze chauffeur zette ons bij de wagen af, wat een lux.

 

Al bij al was het meer dan een geslaagde avond (de WC's konden properder, zeker het openbaar toilet van het stadshuis), merci Gva om ons deze leuke avond te bezorgen. Als sponsor van een dergelijk evenement doe je ook nog leuk/toffe dingen voor je trouwe lezers. Blijf het doen. Ik ga zeker nog naar Maanrock en hopelijk dan weer met VIP tickets van de GvA.

 

Tot de volgende,

Patric

10:23 Gepost door Patricske in Actualiteit, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.