28-08-13

Het inhaalverbod voor vrachtwagens

Iedere dag extra vroeg uit de veren en dat alleen maal om die verdomde files voor te zijn naar Brussel toe.

 

Twee maand weinig of geen last, vrij rustig. Maar we zijn eind augustus en de problemen beginnen al. Ik dacht dat vrachtwagens niet mochten inhalen op het viaduct van Vilvoorde of heb ik dat mis? Toch vanmorgen niet één maar verschillende vinden het nodig om voor je neus met weinig kijken zomaar naar het middenvak komen en ook al rijd je maar 90 km/u, er is maar één oplossing remmen of ook als een zot naar het linkse rij vak gaan (als dat kan natuurlijk). En dan verschieten ze ervan dat op de autowegen kop-staart aanrijdingen gebeuren.

 

Maar ja wat zou je zelf doen als vrachtwagenvoerder! De pakkans door de (weg) politie is klein zelfs nihil, je zal ze daar nooit zien.

 

Het is hoog tijd dat er eens acties ondernomen worden door onze regeringen om het verkeer (nog) veiliger te maken door bijvoorbeeld een algemeen inhaalverbod voor vrachtwagens tijdens de spits. Het zou veel onnodige files oplossen.

 

Of heb ik alleen dit idee, gevoel?

07:49 Gepost door Patricske in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-13

Boterhammen in het Park 2013

TP_BihP_2013_1_20130826_0102.jpgVanmiddag naar Boterhammen in het Park geweest. Een organisatie van de AB. Voor de eerste dag een massa volk en veel ambiance.

Voor deze (zoveelste editie, weet het getal niet juist) mocht Lies Lefever alles in gang trekken en ze heeft dit met veel overtuiging en prachtige teksten gedaan, zelfs een duet met 'De Smedt' kon er bij.

Na Lies was het dan de beurt aan de De Nieuwe Snaar die ditmaal versterkt werden met Jean Blaude en ..... Mannen wat een feest, letterlijk en figuurlijk stond de tent in vuur en vlam. Die mannen (en nu ook vrouw) mogen nooit stoppen. Spijtig dat hun tijd zo snel op was.

Laat ons hopen dat de rest van de week we nog zo een mooi weertje krijgen en dat alle artiesten/groepen ook daar de tent in vuur en vlam zetten.

Ik ga er nu al sinds het begin (denk 1998) naar toe en ieder jaar is dit een feest. Dit mag nooit verdwijnen.

Ik zie al uit naar de volgende dagen.

Later foto's

15:33 Gepost door Patricske in Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-13

R-ROCK 2013

Gisteren een zware dag achter de rug gehad, R-ROCK ontspant je niet alleen maar je bent er ook moe van na zo een lange dag.

 

Met zo een verschil aan muziek moet een mens toch ontspannen, van Frank Galan tot Engelbert Humperdinck, met tussendoor Café Flamand, de Barry With band, Natalie en nog vele andere. Op zo een moment denkt een mens niet aan zijn werk en gaat hij eens volledig uit zijn bol (allee de meeste toch, want ik moet oppassen met de knieën) en is er geen stress en miserie. Dan denk ik ook eens terug aan wat André Rieu ooit zij tijdens één van zijn optredens, ‘Als we nu alle wapens in de wereld eens zouden vervangen door muziekinstrumenten en iedereen zou muziek maken in plaats dan te vechten, zou de wereld dan niet veel mooier en gelukkiger zijn’. Awel ik kan me volledig terugvinden in deze mooie woorden, niet waar?

 

Ik weet één ding, volgend jaar zal ik terug van de partij zijn op R-ROCK 2014. Gaan jullie dan ook?

09:20 Gepost door Patricske in Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |