26-08-13

Boterhammen in het Park 2013

TP_BihP_2013_1_20130826_0102.jpgVanmiddag naar Boterhammen in het Park geweest. Een organisatie van de AB. Voor de eerste dag een massa volk en veel ambiance.

Voor deze (zoveelste editie, weet het getal niet juist) mocht Lies Lefever alles in gang trekken en ze heeft dit met veel overtuiging en prachtige teksten gedaan, zelfs een duet met 'De Smedt' kon er bij.

Na Lies was het dan de beurt aan de De Nieuwe Snaar die ditmaal versterkt werden met Jean Blaude en ..... Mannen wat een feest, letterlijk en figuurlijk stond de tent in vuur en vlam. Die mannen (en nu ook vrouw) mogen nooit stoppen. Spijtig dat hun tijd zo snel op was.

Laat ons hopen dat de rest van de week we nog zo een mooi weertje krijgen en dat alle artiesten/groepen ook daar de tent in vuur en vlam zetten.

Ik ga er nu al sinds het begin (denk 1998) naar toe en ieder jaar is dit een feest. Dit mag nooit verdwijnen.

Ik zie al uit naar de volgende dagen.

Later foto's

15:33 Gepost door Patricske in Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-13

R-ROCK 2013

Gisteren een zware dag achter de rug gehad, R-ROCK ontspant je niet alleen maar je bent er ook moe van na zo een lange dag.

 

Met zo een verschil aan muziek moet een mens toch ontspannen, van Frank Galan tot Engelbert Humperdinck, met tussendoor Café Flamand, de Barry With band, Natalie en nog vele andere. Op zo een moment denkt een mens niet aan zijn werk en gaat hij eens volledig uit zijn bol (allee de meeste toch, want ik moet oppassen met de knieën) en is er geen stress en miserie. Dan denk ik ook eens terug aan wat André Rieu ooit zij tijdens één van zijn optredens, ‘Als we nu alle wapens in de wereld eens zouden vervangen door muziekinstrumenten en iedereen zou muziek maken in plaats dan te vechten, zou de wereld dan niet veel mooier en gelukkiger zijn’. Awel ik kan me volledig terugvinden in deze mooie woorden, niet waar?

 

Ik weet één ding, volgend jaar zal ik terug van de partij zijn op R-ROCK 2014. Gaan jullie dan ook?

09:20 Gepost door Patricske in Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-12

Boterhammen in het Park, editie 2012, dag 3

Vandaag was het al dag drie van Boterhammen in het Park, voor mij was het een tweede bezoek. Gisteren een dagje overgeslagen.

 

De eerste groep op het programma was 'Soetkin Collier' me niet echt bekend. Toch vond ik hun optreden verrre van slecht. Vrolijke zangeres met een zeer goede stem. Hier gaan we zeker nog van horen. Meer over Soetkin Collier met haar groep kan je hier vinden en volgen.

TP_Brussel_BihP_20120829_0085.jpg

 

 

De tweede groep vandaag op het programma was 'Polk' ook alweer deze groep totaal onbekend voor mij. Ik kon spijtig genoeg maar blijven tot ze het derde nummer gebracht hadden en moest dan vertrekken. Tijdens de eerste drie nummers was het alleen muziek, geen zang. Is een samenvoeging van pop en folk. Hun sterke punt is gekende muziek naar hun hand in een ander genre brengen, zoals "The Final Countdown", "The Eye of the Tiger", We Will Rock You", "Popcorn".

TP_Brussel_BihP_20120829_0138.jpg

 

 

Dus dit is ook een voordeel van Boterhammen in het Park, je leert groepen, zangers en zangeressen kennen waarvan je nog nooit gehoord had.

 

Uiteraard veel volk, zoals altijd en nu met het betere weer. Dus, zeker een aanrader om nog eens af te zakken naar het Waranda park voor een volgende editie. Voor mij zal het vrijdag zijn.

 

Tot de volgende,
Patric

15:36 Gepost door Patricske in Actualiteit, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-12

Boterhammen in het Park, editie 2012

Reeds sinds 1990 is er iedere volledige laatste week van augustus 'Boterhammen in het Park'. Dit festival met uitsluited Nederlandstalige muziek gaat door in het Warandapark tussen het Parlement en het Koninklijk Paleis en wordt al voor de 23ste keer georganiseerd.

 

Boterhammen in het Park is een organisatie van Ancienne Belgique, alias AB, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Via deze URL vind je meer info van de optredes en nevenactiviteiten.

 

Vandaag maandag, de eerste dag, was het de beurt aan de groep Tourist en de Nederlandse groep Spinvis.

 

De groep 'Tourist', of moet ik zeggen duo kwam niet direct bekend voor en ik kon me ook geen enkel nummer herinneren. Al snel viel me op dat ze van Antwerpen waren. En ja, ze konden het publiek, toch niet zo talrijk opgekomen, bezig houden en aan het applaus te horen was het publiek ook meer dan tevreden.

TP_Brussel_BihP_20120827_0027.jpg

 

 

 

Tussenin het optreden van de groep 'Tourist' en 'Spinvis' was er een kort optreden van Lies Lefever, een zangeres die geen blad voor de mond neemt en al eens uitspraken doet of teksten in haar liedjes heeft die niet echt voor de kinderen zijn, of vergis ik me.

 

Ook de groep 'Spinvis' kende ik niet, maar bij het eerste lied was ik mee, ze vielen in de smaak. Na een vijftal nummers was het tijd om terug naar het bureau te trekken, we hebben wel geleide uren maar soms roept de plicht.

TP_Brussel_BihP_20120827_0074.jpg

 

 

En als actief lid van 'The Pulse' bij Belgacom, mogen we bij Boterhammen in het Park tijdens de eerste drie nummers frontstage foto's nemen. Vanavond de genomen foto's op mijn PC zetten, ze eens overlopen welke de betere zijn, wat bijwerken en dan de allerbeste posten. Want ook dit hebben we gemeen met de AB, de beste foto van iedere groep/zanger wordt door de AB op hun site geplaats met een verslag van de voorbije dag. Ook zal ik vanavond hier op deze blog foto's plaatsen van de eerste dag Boterhammen in het Park.

 

Terinfo; The Pulse is een ontspanningsgroep(en) binnen Belgacom die het mogelijk maakt dat de Belgacom medewerkers ook hun hobby kunnen uitvoeren met hun werkmakkers, uiteraard buiten de werkuren. Zo is er ook een afdeling (digitale) fotografie met heel wat activiteiten (shooting momenten) en lessen om fotografie nog beter onder de knie te krijgen.

 

Tot de volgende,
Patric

15:15 Gepost door Patricske in Actualiteit, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maanrock 2012, Mechelen

Als abonnee op de Gazet van Antwerpen krijg je de mogelijkheid regelmatig mee te doen aan wedstrijden om ook al eens toegangsticketten te winnen voor concerten, festivals en zoveel meer. Deze keer was ik bij de gelukkige, twee VIP tickets voor Maanrock 2012 te Mechelen.

 

Na het bezoek bij de ouders met de auto richting Mechelen.

 

Ook al kon ik op internet niet vinden waar de VIP parking was, dacht ik dat het wel aan de Nekkerhal zou zijn en het klopte ook nog. De brief van de GvA laten zien was genoeg om een plaatsje toegewezen te krijgen op de ruime parking en werden we vriendelijk begeleid naar de shuttle die ons tot aan het stadshuis zou brengen. Eens aan het stadshuis aangekomen, kregen we van de vriendelijke chauffeur meer informatie en trokken we richting info-bally.

 

De info-bally was makkelijk te vinden, op iedere hoek werden we door de Maanrock medewerkers vriendelijk geholpen, verloren lopen kon niet. Eens aan de info-bally kregen we nodige bandjes rond de arm en konden we een eerste blik werpen op het Maanrockcafé. Gezien we van de Gva ook drankenjetons hadden gekregen was het niet direct nodig de kassa te passeren. Een drankje gaan halen en ons neer genesteld in één van de gezellige salons die er stonden met een blik op de Tv-schermen. Nadat we onze drank leeggemaakt hadden was het tijd voor 'The Scabs' te gaan bewonderen.

 

Vanuit het Maanrockcafé was het een wandeling om op de Grote Markt te geraken, maar met dit mooie weer geen probleem. Toch zou het nuttig zijn dat er voor de VIP's er een kortere wag was. Eens op de Grote Markt aangekomen waren: 'The Scabs' al gestart met hun eerste nummers. Na enkele nummers te volgen trokken we (vrouwtje en ik) verder Ijzerenleen waar op dat moment Meuris VS De Leeuw de Ijzerenleen in vuur en vlam aan het zetten waren. Terug naar de Grote Markt trokken we via de Botermarkt om daar ook wat te luisteren naar 'Hong Kong Dong', maar dit was toch echt niet onze smaak. Snel een ijsje meepikken en terug naar de Grote Markt en net op tijd voor het bisnummer van The Scabs.

 

Om de tijd tussen The Scabs en de hoofdact 'Raymond van het Groenewoud' te overbruggen een plaatsje zoeken op één van de talrijke terrassen. Na wat zoeken twee stoeltjes aan een tafel gevonden, geluk dus. De serveerster kwam snel en konden direct bestellen, maar veel stond er niet op de kaart en was nog in plastieken beker ook. Niet echt voor een terras op de Grote Markt maar zand erover het was Maanrock en dan kan het net nog.

 

Enkele minuten later dan gepland trok Raymond met zijn orkest de Grote Markt ingang en ja, op zijn Raymonds. We zijn dan ook de ganse tijd blijven luisteren, meezingen en dansen op Raymond zijn alom bekende liederen. Wel altijd niet op dezelfde plaats, want een drankje en hapje moet erbij zijn. Al was dit optreden van Raymond niet één van zijn betere, toch van genoten. Toen het al middernacht gepasseerd was, was ook de laatste nood van Raymond gespeeld en was het tijd om nog eens langs het Maanrockcafé te passeren. Na nog een glas genuttigd te hebben met de shuttle terug naar de VIP parking en zelfs deze chauffeur zette ons bij de wagen af, wat een lux.

 

Al bij al was het meer dan een geslaagde avond (de WC's konden properder, zeker het openbaar toilet van het stadshuis), merci Gva om ons deze leuke avond te bezorgen. Als sponsor van een dergelijk evenement doe je ook nog leuk/toffe dingen voor je trouwe lezers. Blijf het doen. Ik ga zeker nog naar Maanrock en hopelijk dan weer met VIP tickets van de GvA.

 

Tot de volgende,

Patric

10:23 Gepost door Patricske in Actualiteit, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-11

Op stap in het Hallerbos te Halle

Een lange tijd niets van mij laten horen op mijn blog, maar hier ben ik terug.

 

Vrijdag vroeg in de morgen was de plaats van afspraak het Hallerbos te Halle. Samen met enkele vrienden fotografen op zoek naar de boshyacinten.

 

Direct het bos in en ja de eerste hyacinten toonde zich reeds. Voor de volle bloei waren we denk ik nog enkele dagen te vroeg, maar was toch al mooi.

 

Na een uurtje namen trokken we naar de andere kant van het bos op aanraden van de boswachter die we toevallig op het lijf liepen. Wij naar parking 6, Vroenenbos - Speelweide.

 

En ja daar in het heuvelachtige bos waren er meerdere hyacinten te bewonderen. We hebben er dan ook een flinke wandeling gedaan.

 

Na enkele uurtjes was het tijd om te stoppen. Het licht was te sterk om nog prachtige foto's te maken.

 

Persoonlijk denk ik dat de top dag nu maandag of dinsdag zal zijn, dan zullen de hyacinten in hun volle bloei staan.

 

sized_PW_HALLARBOS_HALLE_20110415_036.jpg

18:20 Gepost door Patricske in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-11

BelgiumDigital Shooting Day 'Turnhout met al zijn pracht' deel 2

Wat later zoals belooft, maar niet vergeten. Vorige week een weekje verlof en ver weg van internet en email.

 

Het begijnhof van Turnhout is één van de weinige gesloten begijnhoven in Europa (wereld) en een beschermd erfgoed van de Unesco. Het geluk was aan onze zijde, een oom van één van onze deelnemers is een gids te Turnhout en hij had de tijd genomen om voor ons de prachtige begijnhofkerk te openen. We hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om veel en prachtige foto's te nemen.

 

Maar, toen we uit de kerk kwamen, was het weer omgeslagen, regen en nog eens regen. Dan maar door de regen (met paraplu en toestel opgeborgen) richting Sint Pieterskerk via de Paterstraat en Bloemekensgang.

 

De Sint Pieterskerk is gewoon prachtig. Goed onderhouden, prachtig verlicht, prachtig altaar, orgel, beelden, niccen, ....... Je kan er blijven foto's nemen.

sized_BD_TURNHOUT_20110226_187.jpg

 

Na de kerk, richting kasteel 'Hertogen van Brabant'. Hier stond een stadsgids ons op te wachten om ons een rondleidng te geven in dit prachtig gerestoreerd kasteel. Echt de moeite.

sized_BD_TURNHOUT_20110226_290.jpg

 

Na het bezoek hebben we dan gedaan wat we tijdens de dag vergeten waren, iets gaan drinken en daarna nog eens goed het buikje gevuld in het wok restaurant 't Verre Oosten. Rond 23 uur was het dan ook de hoogste tijd om huiswaarts te gaan na deze lange maar prachtige dag.

 

Bekijk je eens graag alle foto's die ik genomen heb tijdens deze prachtige dag, kijk dan hier eens.

10:15 Gepost door Patricske in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-11

Shooting Day met BelgiumDigital in het station van Luik Guillemins

Op zaterdag 22 januari 2011 trokken we met een 50-tal fotografen en Toon Grobot met de trein richting Luik. Plaats van gebeuren was het prachtig vernieuwd station van Luik Guillemins.

 

Tijdens onze rit met de trein kregen we vanaf Hasselt nuttige tips zowel over materiaal als ook over architectuurfotografie door Toon. Wat direct bij me opviel was dat Toon open was en veel geheimen bloot lag.

 

Eens in Luik aangekomen vervoegde diegene die niet met trein tot in Luik kwamen ons.

 

Nadat we in twee groepen werden opgedeeld ging Toon verder met zijn nuttige tips en toonde hij dit het ook direct in de praktijk. Eens het voorbeeld van Toon gezien gingen we zelf aan de slag en Toon was steeds aanwezig en bereid ons te helpen met tips tot verbetering.

 

Later op de avond, juist voor het blauwe urrtje kregen we van Toon nuttige tips over nachtfotografie in combinatie met architectuurfotografie. Ook hier weer eerst tips, praktijk van Toon en dan zelf aan de slag met advies van Toon.

 

Ja, zo'n dagen zijn te snel om, maar toch vond ik het een meer dan geslaagde dag en die zeker voor herhaling kan in een ander prachtig station van de NMBS.

 

Ook was er aan deze prachtige dag een wedstrijd verbonden. De beste foto's zijn door Toon Grobet geselecteerd en zullen door de NMBS in het station van Luik Guillemins ten toon gesteld worden in een Expo die verschillende weken zal lopen. Ik ben blij ook een foto van mij gekozen te zien.

 

Nu deze wedstrijd voorbij is en de foto naar de NMBS kan, wil ik hem al aan jullie hier tonen. Zoals steeds kan je alle andere foto's van het station in Luik terugvinden op mijn site.

 

SD_Luik_Guillemins_20110122_279_1.jpg

16:09 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-11

Hoe snel het soms kan gaan

Reeds jaren neem ik foto's met een grote interesse voor architectuur. Uiteraard vind je, je eigen foto's altijd de beste en als je een positieve ingesteldheid hebt betreffende de kritiek die je krijgt op je foto's, leer je.

 

Jaar na jaar worden dan je foto's beter en als je deze dan ook nog tentoonstelt voor de ganse wereld gebeurd het al eens dat commerciële sites je vragen dat ze geen foto van je mogen publiceren op hun site.

 

Deze keer heb ik het geluk aan mijn zijde gehad. de commerciëler site 'Boek Uw Hotel' heeft een nachtfoto van de Pier in Blankenberge gepubliceerd op hun site na een toelating van mij.

Kijk eens op http://www.boekuwhotel.be/info/belgie/blankenberge/attrac...

pier-blankenberge-patric-wijns.jpg

09:27 Gepost door Patricske in Actualiteit, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-11

Nachtfotografie zo heerlijk om doen

Vorige week vrijdag even de tijd genomen om tussen de regen door het fototoestel boven te halen en om eens foto's te nemen tijdens het blauw uurtje.

 

De locatie van dienst was, Het Hof Van Riemen.

Het statige Hof van Riemen is het oudste burgelijke gebouw in Heist, en samen met het Pelgrimhof behoort het tot de voornaamste middeleeuwse leengoederen van Heist-op-den-Berg. De slotgracht rond Hof Van Riemen verraadt de adellijke woning van weleer, maar door de eeuwen heen is het Hof Van Plaisanciën, zoals het toen heette, verworden tot een pachthof en de laatste jaren omgevormd tot een eigentijds restaurant-brasserie in een goed onderhouden parkomgeving .

 Voor de volledige geschiedenis van dit prachtig pand, lees hier.

Op de volgende side kan je de foto's bewonderen van deze prachtige locatie. www.photo-patricske.be

 

PW_HOFVANRIEMEN_20110211_009.jpg

13:16 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-10

Uitkerkse Polders

Vorige week zaterdag (06/02) gaan wandelen in de Uitkerkse Polders. De bedoeling was veel vogels te zien, maar door die mist, niks. Allé bijna niks, toch een roerdomp gezien.

 

Dan maar wat landschap vastleggen, met de mist ook niet al te best en makkelijk. Maar hier toch eentje.

 

Verkenning_AVSD_20100206_0003 voor bd

21:30 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-09

BelgiumDigitalLive van 27/09/09

Wat een dag gisterenLachen , feest in San Marco Village te Schelle. BelgiumDigital vierde er zijn 10-jarig bestaan. Zowat 700 fotografen en geintresserde hebben tijdens deze unieke dag een bezoek gebracht. Via deze URL kan je de volgende dagen volgen hoe succesvol die dag wel was.

Via deze URL kan je nog eens terugblikken op de dag van gisteren.

 

Ik zelf, als medewerker, heb vele BD-ers gezien die ik alleen kende via hun Nickname en nu een in levende lijf heb ontmoet en leuke gesprekken kunnen voeren tussen al die drukte. Al de commentaar die ik gekregen heb, en ook de andere medewerkers, was meer dan positief.

 

Bedankt BD om ons, fotografen, deze mogelijkheid te bieden. Vervolg mag en moet er komen.

11:45 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-09

Bezoek Monde Sauvage

Tijdens de maand juni, enkele dagen voor mijn verlof, een bezoekje gebracht aan het safari park 'Monde Sauvage' nabij Remouchamps.

Wat een pracht van een park. Je hebt er een wandelsafari, met de wagen, shows van ara's, zeehonden, roofvogels, .... Een aanrader voor het gezin.

Een dag is zo voorbij en na al dat bezoek kunnen de kinderen zich nog uitleven in de prachtige speeltuin.

Tijdens het bezoek uiteraard ook wat foto's genomen. Hier voeg ik er eentje bij, maar op mijn site (www.photo-patricske.be) vind je er veel meer.

sized_P1030132

12:27 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dieren |  Facebook |

04-08-09

Verlof gedaan

Na een ganse maand verlof, terug aan het werk. Dit doet pijn ze.

 

Tijdens mijn verlofperiode een 4-tal weken aan de kust vertoeft, met toestel. Maar het heeft niet veel uit de zak geweest. Ik denk op al die weken heb ik er maar 3 à 4 dagen met rond gelopen. Veel te weinig, maar ja een mens moet ook eens met andere dingen bezig zijn en meer tijd aan andere geven Schamen Knipogen

 

Toch heb ik enkele mooie foto's genomenen eerstdaags zal ik er zeker enkele delen met jullie hier in mijn blog.

12:53 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fotografie |  Facebook |

22-06-09

Wat een weekend

Wat een weekend, maar dan één van de betere.

Zaterdag naar de Beekse Bergen geweest met de beste fotoclub van België 'BelgiumDigital'.

Met een 25-tal fotografen op jacht naar de mooiste foto van het mooiste dier in dit prachtig Safaripark. Teruggaan is zeker nog eens de bedoeling en een aanrader voor iedereen die graag diertjes ziet.

Na Planckendael, Zoo Antweren en Monde Sauvage, is een bezoek aan de Beekse Bergen het beste van de vier. Ook nog eens Paradisio doen, zou ook fantastisch zijn.

Zondag de tijd genomen om de 300 foto’s op mijn PC te dumpen en dan er 200 te verwijderen om de beste over te houden en deze dan nog wat bij te werken met PhotoShop. Die van de voormiddag heb ik al kunnen bewerken. De rest zal voor deze week zijn.

De Beekse Bergen met zijn wandelsafari, bootsafari, bussafari en ook nog met de eigen wagen is dit al een enorme waaier aan mogelijkheden. Wij hebben zodra we binnen waren de wandelsafari gedaan die een ganse dag in beslag nam, gelukkig konden we de roofvogelshow er net bijnemen.

Zelfs het weer was ons goedgezind. Meer zon dan wolken en dan nog een lekker temperatuurtje. Wat wil een mens meer.

Later deze week komt alles op mijn website (www.photo-patricske.be), maar deze wil ik jullie toch niet onthouden.

In de loop van de week kom ik met meer.


sized_BeekseBergen-02

 

09:01 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dieren, ontspanning, beekse bergen |  Facebook |

19-06-09

Mijn eerste bericht

Vandaag dan toch ook maar mijn blog aangemaakt. Mijn favoriete hobby is fotografie en zal dan ook regelmatig een foto posten hier in mijn blog.

Hier de eerste en commentaar is altijd welgekomen. Genomen tijdens de boedafeesten in de ravenstijngallery

Ravenstijn-blog

 

16:49 Gepost door Patricske in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: foto, architectuur |  Facebook |